Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Yasemin Uludoğan’dan hayran olduğu sanatçıya doğum gününde sürprizli şarkı

Yasemin Uludoğan’dan hayran olduğu sanatçıya doğum gününde sürprizli şarkı
REKLAM ALANI
07.04.2024
A+
A-

Şimdilerde gereksiz olduğunu düşündüğüm bir ilişki bana hayatımın en güzel şarkısını yazdırdı. İşte bu Turist Ömer, Ofsayt Osman şansı. Aşk, bazen heyecan çoğu zaman trajedi. Bu şarkı benim filmim.”

 

Yeşilçam filmleri tutkunu, Sadri Alışık hayranı Yasemin Uludoğan, duayen sanatçıya olan hayranlığını, Sadri Alışık repliklerini bir araya getirerek bestelediği şarkı ile kendi aşk yarasının hikayesini dinleyicisine anlatıyor.

Şarkı; Sadri Alışık’In doğum günü 5 Nisan Cuma, Genco Arı Production etiketiyle video klibiyle birlikte tüm dijital dünyada yayımladı.

Şarkının ilk dört dizesini, biten ilişkisine canı çok sıkkın bir günde evinde “Şaka ile Karışık” filmini izlerken, yaşadığı durumu Ofsayt Osman karakteri ile bağdaştırarak aldığı ilhamla bestelemeye başlayan Yasemin Uludoğan, daha sonra bulabildiği tüm Sadri Alışık filmlerini izleyerek kendisini etkileyen Sadri Alışık repliklerini bir araya getirdi ve bestesini tamamladı.

Şarkının aranjesinin hareketliliği de hüzünlü sözlerine rağmen Sadri Alışık’ın Turist Ömer, Ofsayt Osman karakterlerinin hüzünlü kahkahası gibi, ne talihsizlik yaşarsa yaşasın neşesini kaybetmemesine gönderme yapıyor. Pop-funk-alaturka tarzındaki şarkı, neşeli bir alt yapı ve hüzünlü alaturka yaylılarla kaydedildi.

 

Video klibi yönetmen Ufuk Eral eski İstanbul sokaklarında çekti. Ustaya saygı konseptinde şarkının ortaya çıkış hikayesi canlandırılarak, Sadri Alışık film sahnelerinden günümüzde hala İstanbul’da mevcut olan mekanlar bulunarak geçmiş ve bugün arasında geçişler yaratıldı.

YASEMİN ULUDOĞAN BİYOGRAFİ

 

Besteci, Jazz, pop, funk şarkıcısı ve gitarist Yasemin Uludoğan İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Belge Bilgi Yönetimi mezunu sanatçı küçük yaşlardan itibaren aldığı gitar eğitimine Pera Güzel Sanatlar okulunda devam ederek burada uzun yıllar dans, caz, şan, piyano bölümlerinde de eğitimini pekiştirdi.

 

Eğitiminin müzik üzerine olmasına rağmen biraz da babasının baskısıyla tv-radyo reklam sektöründe mesleki kariyer hayatına başlayan Uludoğan bu sektörde çok mutsuz olduğunu ve tek isteğinin şarkı söylemek olduğunu fark etti. Ofis duvarları ve plaza dili döngüsü içinde hayatını daha fazla sürdüremeyeceğini anlayarak ani bir karar ile kariyerini bir anda geri dönmemek üzere bıraktı.

 

Profesyonel müzik kariyerine Emir Ersoy’un tanıştırması vasıtasıyla rahmetli duayen Selçuk Sun ile caz söyleyerek başlayan sanatçı müzikal kariyeri boyunca 20 yılı Erol Evgin’e olmak üzere, Nükhet Duru, Fatih Erkoç, Ajda Pekkan, Nilüfer, Cenk Eren’e vokalistlik yaparak bir yandan kendi orkestrası ile uzun yıllar pop-cover söyleyerek sayısız etkinlikte ve konserde sahne aldı. Repertuarını İngilizce, Fransızca, Yunanca, İtalyanca, İspanyolca şarkılarla zenginleştirdi. Diskopat ve Ege Kafası adıyla konsept müzik projeleri yarattı ve sahne aldı.

 

Tiyatro ve sinemada az da olsa oyunculuk deneyimi de olan Yasemin 1999-2001 yıllarında Eylül grubu elemanlarından biri olarak Sony Music etiketiyle iki pop-folk LP albüm yayınladı. 2015 yılında ilk solo teklisi Çiğdem Talu& Melih Kibar bestesi Rüya’yı yayınlayan sanatçı 2023 yılında üçü kendi bestesi biri Sezen Aksu bestesi olmak üzere 4 tekli yayınladı. (Başka Bahar, Ey Aşk, İstanbul Ağlar, Bu Şehir)  Sözü ve müziği kendisine ait Ey Aşk şarkısında Burhan Şeşen ile düet yaptı.

 

Kendi şarkılarını yazan sanatçı aranjör Genco Arı ile çalışıyor ve 2024 ‘te yayınlanmak üzere yeni şarkılarını hazırlıyor. 3 kedisiyle kışları İstanbul’da yazları Datça’da yaşıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.