Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

“The Dance of the Souls” başlıklı karma sergi sanatseverlerle buluştu

“The Dance of the Souls” başlıklı karma sergi sanatseverlerle buluştu
REKLAM ALANI
26.10.2023
A+
A-

Hüseyin Hüsnü Yaman, Nada Albarazi, Oben Yılmaz, Orhan Çelik, Ömer İlksen Akçıl, Özge Tezgör, Sinem Yeğenoğlu, Ulaş…

Hüseyin Hüsnü Yaman, Nada Albarazi, Oben Yılmaz, Orhan Çelik, Ömer İlksen Akçıl, Özge Tezgör, Sinem Yeğenoğlu, Ulaş Bakır26 Ekim – 18 Kasım Pera Palace Hotel’de Gama Art Gallery, farklı disiplinlerden gelen sekiz ayrı çağdaş sanatçının eserlerini “The Dance of the Souls” başlığı altında 26 Ekim – 18 Kasım tarihleri arasında Pera Palace Hotel’de izleyicilerle buluşturuyor.

Sergi, Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda Atatürk’ün müze odasının da bulunduğu bu özel mekânda gerçekleşiyor olmasıyla ayrı bir anlam taşıyor.Hüseyin Hüsnü Yaman, Nada Albarazi, Oben Yılmaz, Orhan Çelik, Ömer İlksen Akçıl, Özge Tezgör, Sinem Yeğenoğlu ve Ulaş Bakır adlı sekiz farklı çağdaş sanatçı bu özel sergide, “şimdiki anın farkına varma” teması üzerinden dünyaya sanatçıların gözünden bir bakış atmamızı sağlıyorlar.

Şimdiki anın yoğun bir şekilde farkına vardığımızda (kendiliğinden gerçekleşebilecek bir şey, zihin hiçbir şey aramadığı için sakin olunca ve bir şeyi başarma konusundaki beklentiler o an için durduğunda), çok şaşırtıcı bir şey olur; bütünüyle farkına varırız. Mevcut anın var olan tek an olduğu,ne geçmişin ne de geleceğin gerçekte var olmadığı, her şeyin sonsuz bir şimdide aktığı netliği. Bunun böyle olduğunun farkına varmak bir teori değil, bir deneyimdir ve biz onu aramadığımızda veya daha iyisi, tam da onu aramadığımız an ortaya çıkar. Gerçek olan tek şey şimdidir… Geçmiş, şimdiki zaman veya gelecek belirsiz bir şekilde bu şimdinin ışığında var olur, çünkü bundan başka hiçbir şey yoktur. Ve ruhların dansı bu ışıkta başlar.

İletişim Koordinatörlüğünü Güler Altındağ’ın üstlendiği Gama Art Gallery’nin “The Dance of the Souls” başlıklı karma sergisi 26 Ekim – 18 Kasım tarihleri arasında Pazar hariç her gün, 13.00 – 19.00 saatleri arası Pera Palace Hotel Galata Fuaye alanında izlenebilir.

Bilgi için: Güler Altındağ 0533 655 94 24

 

Instagram: guler_altndag

Pera Palace Hotel Galata Fuaye

Meşrutiyet Caddesi No: 52 Kat -2 Tepebaşı

Web: www.gamagallery.art

Facebook: GamaGallery

Instagram: gamagallery

info@gamagallery.art I www.gamagallery.art

+90 (212) 245 69 22 I Turnacıbaşı Cd. No: 21, 34433, İstanbul / Turkey

Group exhibition titled “The Dance of the Souls”

Huseyin Husnu Yaman, Nada Albarazi, Oben Yilmaz, Orhan Celik, Omer Ilksen Akcil, Ozge Tezgor, Sinem Yegenoglu, Ulas Bakir 26 October – 18 November  Pera Palace Hotel Gama Art Gallery presents the works of eight contemporary artists from different backgrounds under the title “The Dance of the Souls” at Pera Palace Hotel between 26 October to 18 November.The exhibition has a greater meaning since it is taking place in this special place, which also houses Atatürk’s museum  room, on the 100th anniversary of the Republic.In this exhibition, eight different contemporary artists, Huseyin Husnu Yaman, Nada Albarazi, Oben Yilmaz, Orhan Celik, Omer Ilksen Akcil, Ozge Tezgor, Sinem Yegenoglu and Ulas Bakir treat the team of the “awareness of the present moment” with different perspectives. When we become intensely aware of the present moment in a natural way, when the mind is calm, if it is not looking for anything and when we stop thinking about achivement, something very surprising happens; we see the whole picture.

The clarity that the present moment is the only moment that exists, that neither the past nor the future really exists, that everything flows in an eternal now. The realization that this is so is not a theory, it is an experience, and it comes when we are not looking for it, or better yet, at the very moment when we are not looking  for it. The only thing that is real is the present… The past, the present, or the future are indistinctly in the light of this present.

The group exhibition titled “The Dance of the Souls” by Gama Art Gallery, whose Communication Coordinator is Guler Altindag, will be on view from 26 October to 18 November, every day except Sunday, between 13.00 – 19.00 at Pera Palace Hotel Galata Foyer.

Info: Guler Altındag 0533 655 94 24

Instagram: guler_altndag

Pera Palace Hotel Galata Fuaye

Meşrutiyet Caddesi No: 52 Kat -2 Tepebaşı

Web: www.gamagallery.art

Facebook: GamaGallery

Instagram: gamagaller

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.